Tijdens de corona-pandemie hebben ergotherapeuten, diëtisten, fysiotherapeuten en logopedisten zich ingezet voor het herstel van mensen met corona. Dit was voor veel van hen een zware tijd, maar het was ook een tijd van veel saamhorigheid onder zorgverleners en een tijd waarin ‘iedereen zijn steentje bij wilde dragen’. Om dit in kaart te brengen heeft het Radboudumc in samenwerking met EN, KNGF, NVLF en de NVD de afgelopen maanden een onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen van paramedici tijdens de corona-pandemie. Het doel van dit project is paramedici te wapenen tegen de fysieke en emotionele gevolgen van het werken als zorgverlener tijdens de corona-pandemie. Met behulp van interviews zijn de (werk)situatie en morele dilemma’s van paramedici onderzocht. Deelnemers aan het onderzoek zijn paramedici in het Deventer Ziekenhuis, Ziekenhuis Bernhoven, Maastricht UMC+ of het Radboudumc.

Resultaten en producten
De resultaten van het onderzoek zijn te vinden op de projectpagina van het Radboudumc. Hier lees je de ervaringen van collega-paramedici in de vorm van persoonlijke portretten. Naast de website is er ook een Factsheet gemaakt met een samenvatting van de resultaten van het onderzoek.