14 december 2020,

Eerder vandaag publiceerde de NOS een bericht over de harde lockdown die het kabinet voorbereidt en waarover premier Rutte vanavond om 19.00 uur een toespraak houdt. Daarin werd ook genoemd dat contactberoepen, waaronder fysiotherapeuten, moeten stoppen.

Inmiddels heeft de NOS deze tekst gepubliceerd:

‘Correctie van de redactie: in een eerdere versie van dit artikel stond ten onrechte dat ook fysiotherapeuten hun werk moet stoppen. Dat is onjuist, fysiotherapie is geen contactberoep, maar een beroep in de zorg. Dat is aangepast in de tekst.’

Paramedische beroepen, dus ook ergotherapie, zijn inderdaad géén contactberoepen maar zijn beroepen in de zorg.

Ergotherapie Nederland volgt de ontwikkelingen uiteraard op de voet en zal jullie op de hoogte houden van de eventuele consequenties voor ergotherapeuten. Mochten er bijvoorbeeld wijzigingen zijn die van invloed zijn op het triagestappenplan dan zullen wij die zo spoedig mogelijk laten weten en het stappenplan hierop aan passen.