DigiH is live! DigiH is hét landelijke zoek- en verwijssysteem voor eerstelijns zorgverleners en zorghulpwinkels. Met DigiH kan rechtstreeks of via een digitale verwijzing vanuit het EPD (van huisarts of medisch specialist) de juiste en (indien door de patiënt gewenst) dichtstbijzijnde DigiH-deelnemer gevonden worden. De juiste zorg op de juiste plek!

Waarom DigiH?
Anno 2021 blijkt het nog steeds lastig om de juiste eerstelijns zorg te vinden. Dit geldt voor zowel patiënten, hun mantelzorgers als voor artsen.

DigiH is toegankelijk voor alle eerstelijns zorgaanbieders; dus naast alle paramedici (ergotherapeuten, diëtisten, oefentherapeuten, logopedisten, huidtherapeuten, podotherapeuten, fysiotherapeuten, psychologen en optometristen), ook bv (medisch) pedicures, pruikenmakers, medisch tatoeëerders en zorg(hulp)winkels.

DigiH is een intuïtieve, webbased zoekmachine voor patiënten en mantelzorgers. Zodra DigiH voldoende dekking heeft qua inschrijvingen gaat de Zorgzoeker open. Ook jij als ergotherapeut bent zo direct en makkelijk vindbaar.

Naast zoeken ook verwijzen via DigiH:
DigiH wordt ingebouwd in het EPD van de verwijzende artsen. De koppeling met het grootste Ziekenhuis Informatie Systeem van Nederland (Chipsoft Hix) en een tweetal HISsen ligt al klaar. Voor de andere Ziekenhuis- en Huisarts Informatie Systemen kan DigiH snel schakelen. Zo kan een verwijzer met een paar muisklikken de juiste DigiH-deelnemer vinden en de verwijzing meteen in gang zetten. Een huisarts, kno-arts, neuroloog of orthodontist kan verwijzingen dus ook direct digitaal naar de ergotherapeuten sturen.

De voordelen van DigiH op een rij:

 • Door de intuïtieve zoekmachine van DigiH ben je makkelijk vindbaar voor patiënten, mantelzorgers en verwijzers (huisartsen en medisch specialisten).
 • Een abonnement op DigiH kost slechts €25 per jaar (ter vergelijking: een andere aanbieder kost bijna €200 per jaar, excl. €30 inschrijfkosten); voor DigiH betaal je géén inschrijfkosten.
 • DigiH is gratis voor verwijzers (huisartsen, ziekenhuizen) en kent daardoor een lage implementatiedrempel, waardoor je (vaker) gevonden wordt en verwijzingen zult ontvangen.

De ambitie van DigiH:

 • De zorgzoekmachine van Nederland te worden. Webbased, intuïtief, landelijke dekking, geïntegreerd in HIS/ZIS, tegen zo laag mogelijke deelname-kosten voor de ontvangers van verwijzingen en gratis voor verwijzers.
 • De opbrengsten (jouw bijdrage) gaan wij volledig herinvesteren in:
  • Activiteiten om koppelingen te maken met bestaande HISsen en ZISsen, zodat verwijzingen direct vanuit het EPD mogelijk worden.
  • Koppelingen met bestaande eerstelijns EPD’s, zodat alle informatie direct op de juiste plaats in jouw eigen EPD belandt.
  • Uitbreiden van jouw deelnemers-portfolio (koppeling met afspraken-agenda, gestandaardiseerde terugkoppelingsbrieven, administratie-module voor (kwaliteits)netwerken, chat-functie met zorgverleners en patiënt, etc.).

Wij delen onze ambitie open en eerlijk. Wij zien onszelf als een start-up, mogelijk gemaakt met de bijdrage van jou als deelnemer. Dus eigenlijk een vorm van crowdfunding met als doel alle eerstelijns zorgverleners beter vindbaar te maken en het de verwijzers zo makkelijk mogelijk te maken de patiënten naar jou door te verwijzen. Hoe eerder we landelijke dekking van álle eerstelijns zorgverleners realiseren, hoe beter dit voor jou én de verdere ontwikkeling van de verwijsmodule is. Als jij in ons gelooft en nog vóór juli dit jaar inschrijft, beloven wij dat je verzekerd blijft van een vaste bijdrage van slechts €25 per jaar voor de komende 5 jaar, uiteraard op ieder moment opzegbaar en na 5 jaar maximaal te verhogen tot €50 per jaar.

Inschrijven kan via www.digih.nl

De eerste 10 ergotherapeuten die zich inschrijven krijgen een jaar gratis lidmaatschap. Het enige wat wij daarvoor in ruil vragen is feedback om DigiH zo nog meer te optimaliseren.

Als je van tevoren al wat informatie bij de hand hebt, kost het inschrijven slechts 10 tot 15 minuten. Denk hierbij aan:

 • je KP/AGB-nummer
 • eventueel lidnummer van beroepsvereniging(en)
 • een digitale pasfoto waar je duidelijk op staat (deze mag zowel kleur als zwart/wit zijn)
 • een korte beschrijving van jezelf die in je portfolio kan worden opgenomen: wie je bent, wat je achtergrond is, wat je passie is, waar je goed in bent, etc.

Je kunt hier van tevoren al even over nadenken, het kan uiteraard ook spontaan tijdens de inschrijving. En het kan op een later tijdstip uiteraard nog worden aangepast/bijgeschaafd.

Wij nemen contact op met de eerste 10 ingeschreven ergotherapeuten. Je krijgt dan een feedback-formulier toegestuurd en in ruil voor jouw feedback krijg je dan óf je geld terug óf je lidmaatschap wordt direct met een jaar verlengd. De keuze is aan jou.
Ben je ook enthousiast? Deel dit bericht dan met je achterban, netwerk, eerstelijns zorgverleners en/of verwijzers waar je mee samenwerkt!

Heb je nog vragen en/of opmerkingen, aarzel niet en stel deze via info@digih.nl.