Nieuw: 50 koffers vol handige hulpmaterialen voor ergotherapeuten, specifiek samengesteld voor ergotherapie bij hersenletsel. Een actie van de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation i.s.m. Vegro.

Mensen met hersenletsel die na de medische fase thuis verblijven zijn vaak aangewezen op een fysio- en ergotherapeut. Met de juiste hulpmaterialen kun je direct aan de slag om de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hersenletsel thuis te behandelen. De Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting geven jaarlijks gratis 50 koffers weg samen met Vegro. De koffer voor ergotherapeuten zit vol met hulpmiddelen geschikt voor ergotherapie bij niet aangeboren hersenletsel (NAH). Denk bijvoorbeeld aan aangepast bestek, een opvouwbare helping hand, een noppenbord of potopener. En foldermateriaal voor patiënt & naasten over de onzichtbare gevolgen van NAH.

Belangstelling? Meer informatie en aanmelden

De waarde van ergotherapie bij NAH
Bij een hersenbeschadiging kan het leven van de een op de andere dag ingrijpend veranderen. Het werk van ergotherapeuten is dan erg waardevol. Door ergotherapeuten kunnen mensen opnieuw hun dagelijkse activiteiten uitvoeren als er lichamelijke problemen zijn.

Een ergotherapeut speelt ook een belangrijke rol in het herkennen van de meer onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Het vergroot het succes van de behandeling van fysieke klachten als je als zorgprofessional de onzichtbare klachten van begin af aan herkent en meeneemt bij de behandeling.

Onzichtbare gevolgen: herkennen is moeilijk
Een ongeluk kan leiden tot lichamelijke beperkingen: dat herkennen zorgverleners en naasten vaak snel. Maar de onzichtbare of cognitieve gevolgen, komen soms pas veel later aan het licht. En dat is jammer. Deze video legt uit waarom.

Bekende onzichtbare gevolgen van hersenaandoeningen zijn:

  • Vermoeidheid
  • Overprikkeling
  • Geheugenproblemen
  • Gedragsverandering
  • Problemen met intimiteit en seksualiteit
  • Problemen met aandacht
  • Problemen met trager denken
  • Problemen met uitvoerende functies

Meer weten? Bekijk de informatie op hersenstichting.nl/gevolgen.

Aanmelden koffer?
Ben jij als ergotherapeut werkzaam in de eerste lijn en behandel je cliënten met NAH? Dan kun je in aanmerking komen voor een koffer. Van alle aanmeldingen maken de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting een selectie, waarna de koffers in juni zullen worden uitgegeven.

Meer informatie en aanmelden