Met plezier lanceren wij de animatie over ergotherapie bij hersenletsel die wij samen met ‘Visueel vertaler’ Marieke Dooremalen en leden van de Commissie PR en de overleggroep Ergotherapie bij Hersenletsel  hebben ontwikkeld. Deze animatie is bedoeld om de rol van de ergotherapie bij hersenletsel bekender te maken en bevat de volgende kernboodschap: ‘Denk aan een ergotherapeut wanneer jouw cliënt met hersenletsel vastloopt in werk, hobby of relatie of wanneer deze cliënt problemen ervaart zoals vermoeidheid of overprikkeling. Ergotherapie is ook zinvol wanneer het hersenletsel langer geleden is!‘

De animatie kun je als ergotherapeut binnen je eigen netwerk delen met praktijkondersteuners huisarts (POH), CVA verpleegkundigen en huisartsen. Ook is hij geschikt om te gebruiken in gesprek met andere (professionele) betrokkenen bij de cliënt. Je kunt de animatie inzetten om het gesprek te starten en/of bijvoorbeeld gebruiken in een klinische les.

Klik op deze afbeelding om de animatie te bekijken:

We hopen dat de animatie je aanspreekt en je deze gaat inzetten!

Om wat meer uitleg te geven over de animatie en ter ondersteuning van de verspreiding van de animatie hebben we  een introductiefilmpje gemaakt voor ergotherapeuten en een promotiefilmpje voor Huisartsen en Praktijkondersteuners. Op de pagina promotiemateriaal voor ergotherapeuten vind je de linkjes naar de animatie en de promotiefilmpjes.

Ergotherapie Nederland gaat de animatie en de promotiefilmpjes ook delen met de relevante landelijke beroepsverenigingen van huisartsen en praktijkondersteuners zodat zij dit onder hun leden kunnen verspreiden.