Heb jij als ergotherapeut een geniale oplossing bedacht voor het probleem van je cliënt? Of zijn cliënten dolblij met je tips terwijl de oplossingen voor jou voor de hand liggen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor een waardevolle aanvulling van de Vilans Hulpmiddelenwijzer slaan Vilans en Ergotherapie Nederland de handen ineen. De Vilans Hulpmiddelenwijzer heeft hun site uitgebreid met handelingssuggesties die op initiatief van twee ergotherapeuten van ‘ErgHandig’ zijn uitgewerkt. Er zijn nu niet alleen relevante hulpmiddelen te vinden, maar zijn er worden ook tips gegeven over hoe je een handeling of activiteit anders kan doen. Hierdoor wordt de gebruiker snel(ler) geholpen en geïnspireerd de eigen vaardigheden te vergroten. Vaak zijn hulpmiddelen immers niet nodig. Het maakt iemand minder afhankelijk en dus zelfstandiger. Onderin dit bericht belichten we een aantal voorbeelden van handelingssuggesties. Nu zijn de handelingssuggesties voornamelijk gericht op eenhandigheid.
In de komende maanden wil de Hulpmiddelenwijzer graag tips gaan toevoegen voor mensen in het domein Ouderenzorg. Daar zouden we je hulp graag bij gebruiken.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

In de periode van ongeveer 6 weken zullen er drie bijeenkomsten gepland worden om informatie te geven, het schrijfproces uit te leggen en om het project te evalueren. Daarnaast ga je tips schrijven. Deze tijd is vrij in te delen. De inschatting is dat je hier vanaf mid september gemiddeld vier uur per week aan kwijt bent.

Wat levert het je op?

Voor de geïnvesteerde tijd bieden we je een passende vergoeding aan. Je kunt dit als zzp’er afspreken of op persoonlijke titel (los van een eventuele werkgever). Daarnaast is het de ervaring dat het delen van kennis met mensen en met collega’s inspirerend werkt. Je krijgt nieuwe ideeën voor oplossingen bij eigen cliënten en je helpt mee om de kwaliteit van zorg van collega’s verder te verhogen.

Data bijeenkomsten

Voor dit project hebben we als voorstel om in drie bijeenkomsten samen te komen. De data voor de bijeenkomsten worden binnenkort bekend gemaakt.

Madelein Vroomen van ErgHandig

Madelein Vroomen is sinds 2000 werkzaam als ergotherapeut in De Hoogstraat Revalidatie, Orthopedie. Onder haar expertise valt problematiek complexe hand, armamputatie, congenitaal reductiedefect, plexus letsel en preventiemedewerker beeldschermwerk. Ze is lid van de Adviesraad hand-ergotherapie van Ergotherapie Nederland en commissielid CPK van NVHT. Wil je meer weten over ErgHandig? Klik dan hier.

Aanmelden of meer informatie?

Ben je enthousiast geworden en wil je bijdragen aan handelingssuggesties? Mail dan je motivatie naar beleid@ergotherapie.nl om je aan te melden.
Wil je meer informatie over de Hulpmiddelenwijzer of wil je voorbeelden zien van handelingssuggesties? Klik dan op een van de onderstaande links. Voor aanvullende vragen kun je mailen naar hulpmiddelenwijzer@vilans.nl t.a.v Timo Visser.

Meer informatie over de Hulpmiddelenwijzer

Over de Hulpmiddelenwijzer

Tips voor éénhandige haarverzorging

Tips bij het in- en uitdoen van lenzen