En de winnaar van de hbo-afstudeerprijs 2023 is …

nov 17, 2023 | Nieuws

Bas van Helden van de Hogeschool Rotterdam!

Tijdens de ALV van 9 november is de prijs uitgereikt aan de gelukkige winnaar. Bij deze willen we Bas en de andere genomineerden nog even in het zonnetje zetten met hun prachtige projecten.

Elk jaar kunnen hogescholen maximaal vijf afstudeerprojecten opsturen naar EN om deze te nomineren voor de hbo-afstudeerprijs. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige projecten met een praktische impact die minimaal met een 8 zijn beoordeeld. Dit jaar waren er 4 inzendingen

  1. ‘Ernstig, meervoudig en gelukkig beperkt’ van HvA studenten Anniek Bakker, Jolien de Barse, Loura Nentjes, Margot Thio
  2. ‘Zelfredzaamheid van CVA-revalidanten in de chronische fase’ van HR-student Nicky Franken
  3. ‘Gamen in de ergotherapie binnen de kinderrevalidatie’ van Zuyd studenten Britt Flucken, Judy Janssen, Lars Smet
  4. ‘Vrijetijdsbesteding voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen’ van HR-student Bas van Helden

De jury, bestaande uit Yvonne Veenhuizen, Bianca van Keulen en Loes Schut, was onder de indruk van alle vier de projecten en heeft genoten van de inhoud. Wat fijn om gedreven studenten hebben die praktijk en wetenschap kunnen combineren om de ergotherapie verder te ontwikkelen.

Het winnende afstudeerproject heeft de verwachtingen meer dan waargemaakt. De opdrachtgever was zeer enthousiast over de samenwerking, creativiteit en kundigheid van de winnaar, waarbij de ergotherapeutische visie continu leidend is geweest. Het project heeft een mooi afgebakend en praktijkgericht onderwerp. Door literatuur- en praktijkonderzoek te combineren is de vraagstelling gedegen en objectief onderzocht, waarbij sprake is van een brede oriëntatie: door ergotherapeuten uit diverse settingen te interviewen én contact te zoeken met ergotherapeuten in het buitenland om zicht te krijgen op processen van een internationale expertise poli. De geformuleerde aanbevelingen kunnen direct in de praktijk worden geïmplementeerd. Samengevat is er een kwalitatief hoogwaardig en praktisch waardevol project neergezet.

Gefeliciteerd, Bas! En gefeliciteerd andere studenten met jullie mooie projecten!