Lancering Paramedische Richtlijn Parkinson

nov 17, 2023 | Nieuws

Het is zover! De nieuwe Paramedische Richtlijn Parkinson met Actieve Beslisondersteuning is landelijk beschikbaar. Voor fysio-, oefen- en ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten is dit vanaf nu de geldende richtlijn parkinson. Wat deze richtlijn bijzonder maakt?

  • Het bevat actieve beslisondersteuning die vanuit de hulpvraag en situatie van mensen met parkinson aangeeft welke paramedische behandelmogelijkheden er zijn en welke discipline deze behandeling kan bieden. Dit ondersteunt het samen beslissen tussen mensen met parkinson en hun zorgverleners. Daarnaast geeft het inzicht voor passende afstemming van zorg tussen zorgverleners.
  • De richtlijn blijft actueel. Twee keer per jaar wordt de richtlijn bijgewerkt op basis van de nieuwste kennis.

Er zijn twee versies van de beslisondersteuning: één voor zorgverleners en één voor mensen met parkinson en naasten. Beiden met dezelfde behandeladviezen, maar passend gemaakt voor de doelgroep. Een groep zorgverleners en mensen met parkinson testte de richtlijn alvast in praktijk: “Dit geeft een mooi overzicht van de behandelmogelijkheden bij een probleem”, zo luidt één van de reacties op het prachtige product.

Lees het volledige persbericht

Direct naar de richtlijn: Paramedische Richtlijn Parkinson – Home (alii.care)