het PACT-V ontwerp project

Momenteel loopt vanuit het Radboudumc het PACT-V ontwerp project. Hierin ontwerpen we een gepersonaliseerde, op activiteiten gerichte strategietraining met video-ondersteuning voor mensen met de ziekte van Parkinson en cognitieve problemen.

Paramedici missen handvatten voor het vormgeven van de behandeling

Belangrijk bij een behandeling op maat is dat het ook aansluit bij de cognitieve mogelijkheden van de persoon. Binnen de parkinsonzorg, missen paramedici specifieke handvatten voor de inhoud, instructie en het vormgeven van de behandeling aan mensen met parkinson die cognitieve klachten hebben. Ook is het intensief oefenen lastig vorm te geven in de eerste lijn.

De paramedische aanpak die we in het project ontwikkelen zorgt dat training voor het verbeteren van activiteiten wel aansluit bij de cognitieve mogelijkheden van de persoon en ingezet kan worden in de thuissituatie. Met video-ondersteuning willen we eigen regie in het oefenen vergroten. Ingrediënten die we meenemen in de ontwikkeling van de aanpak zijn de PRPP interventie, inzichten vanuit cognitieve revalidatie en de eigen voorkeuren van patiënten (‘Ommetjes’).

Op zoek naar ergotherapeuten die ParkinsonNet en PRPP-interventie geschoold zijn

Het moet natuurlijk bruikbaar en toepasbaar worden voor de praktijk. Daarom zijn we o.a. op zoek naar ergotherapeuten die ParkinsonNet en PRPP-interventie geschoold zijn om hun expertise te delen in dit project.

Het gaat om deelname aan een focusgroep op 4 oktober 2024 9.30-11.30 uur, feedback op de concept handleiding en het multidisciplinair inzetten van de aanpak bij een cliënt met parkinson (maart-aug 2025).

Heb je interesse om hier namens Ergotherapie Nederland aan deel te nemen, stuur dan uiterlijk 27 september een mailtje naar beleid@ergotherapie.nl