Wat moet er volgens jou gebeuren om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden? En hoe zorgen we dat het werken in de zorg voor jou leuk en aantrekkelijk blijft? Heb jij daar ideeën over? Meld je dan aan voor een van de dialoogsessies die FBZ dit najaar organiseert. Op 25 september is de eerstvolgende sessie. Zorgprofessionals gaan dan in gesprek met politici en brancheorganisaties, met bijdragen van onder andere Jan Kremer (ambassadeur Passende zorg) en Tweede Kamerlid Judith Tielen (VVD). Deelname is gratis. Zorg dat je erbij bent en meld je snel aan.

De komende jaren verdubbelt de zorgvraag, terwijl het personeelstekort verder toeneemt. Hoe moeten we met die uitdaging omgaan? FBZ behartigt de werknemersbelangen van 45.000 zorgprofessionals en maakt zich zorgen over de toekomst van de zorg. Vanwege haar vijftigjarig bestaan in 2024 organiseert ze daarom dialoogsessies om een antwoord te vinden op alle uitdagingen waar de zorg voor staat. De uitkomsten van de dialoogsessies verwerkt ze in een manifest dat ze eind dit jaar aan de politiek wil overhandigen.

Meld je aan


Op woensdagmiddag 25 september vindt tussen 15.00 en 17.00 uur bij NBC Congrescentrum in Nieuwegein de eerstvolgende dialoogsessie plaats, waarbij zorgprofessionals in gesprek gaan met brancheorganisaties en politici, waaronder bijvoorbeeld Tweede Kamerlid Judith Tielen (VVD). Ook Jan Kremer, ambassadeur Passende zorg, speelt een rol tijdens deze sessie. Lijkt het je interessant om hierbij te zijn en met ons mee te denken? Meld je dan snel aan! Je krijgt de unieke gelegenheid om je stem te laten horen en actief bij te dragen aan de vormgeving van de zorg van morgen. Omdat onze beroepsvereniging is aangesloten bij FBZ, mag jij de bijeenkomst als zorgprofessional gratis bijwonen.

Slotdebat 11 december

Op 11 december vindt de laatste bijeenkomst van de dialoogsessies plaats in de vorm van een groot slotdebat. Hiervoor zijn zorgprofessionals, patiënten/cliënten, werkgevers, brancheorganisaties en politici uitgenodigd. Ook voor deze bijeenkomst kun je je aanmelden via bovenstaande link.