Antje van Dijk

In 1961 ging ik naar Instituut Leffelaar in Amsterdam voor de studie Arbeidstherapie. Na 3 ½ jaar ben ik gediplomeerd met onder andere stages in de St Maartenskliniek, Psychiatrische inrichting Wolfheze, Militair Revalidatiecentrum Doorn en de Sociale Verzekeringbank Amsterdam. Daar leerde ik Ank Fortanier kennen die mij uitnodigde voor de Lustrumcommissie bij het Tienjarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidstherapie dat gevierd is in 1967.

Mijn eerste baan volgde in 1966 in Delft, waar ik ook betrokken werd bij de inrichting van de Arbeidstherapieafdeling voor zowel kinderen als volwassenen van het nieuwe revalidatiecentrum in 1969. Er volgde een korte periode in het buitenland, terwijl ik inmiddels bestuurslid werd. Tevens lid geworden van de Documentatie commissie, hieruit volgde intensieve betrokkenheid bij het ACD, Administratief Centrum Delft, waar de administratie en het documentatiecentrum van de toen Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie was ondergebracht.

Praktisch werkzaam als ergotherapeut werd ik in 1987 toen ik de 1 jaar durende Verkorte Opleiding in Amsterdam moest doen om mijn bevoegdheid te behouden. Wat een bijzonder jaar met wel 30 collega’s die allen hun sporen al ruimschoots in de praktijk hadden verdiend.

Van 2002 tot 2012 heb ik gewerkt bij GGNET, een instelling voor Psychiatrie in de Achterhoek met standplaats Warnsveld. Weliswaar parttime heb ik tot mijn 70e gewerkt.

In 2011 werd ik lid van de gemeenteraad in Zutphen met onder andere sociaal domein en onderwijs in portefeuille. Alle beleidswijzigingen ten gevolge van de decentralisatie in 2015 op het gebied van Jeugdzorg, Participatie en WMO heb ik mee voorbereid en de kaders vastgesteld. Weerbarstige materie tot op de dag van vandaag. In 2022 sluit ik mijn 3e zittingsperiode af. Kortom een leven lang verbonden met de ergotherapie, een vak dat nog steeds mijn interesse heeft en dat ik een warm hart toedraag.