Ester Haver Droeze-van Iersel

Ik ben trots Erelid te mogen zijn van Ergotherapie Nederland na vele jaren inzet voor het vak binnen en buiten de ergotherapie wereld. Ik ben actief lid vanaf 1982.

Ik heb geprobeerd een voortrekkersrol te vervullen voor de ergotherapie in binnen en buitenland sinds 1981, met als rode draad nieuwe paden effenen voor de ergotherapie o.a. in Zambia, in de eerste lijn in Nederland inclusief de vergoeding en nu in de personenschade-wereld vanuit een eigen Ergotherapie Advies Praktijk sinds 1993.

In 2003 heb ik de Europese Master of Science in Occupational Therapy opleiding afgerond aan het Karolinska Instituut in Stockholm. Mijn onderzoek was gericht op werkbelasting en implementatie van gegeven adviezen, gepubliceerd in het internationale tijdschrift Work, 2005.

Kwaliteit heb ik hoog in het vaandel bij werk- en privé activiteiten. Ik doe mijn werk met veel plezier. Ik draag de ergotherapie en Ergotherapie Nederland een warm hart toe en ben gemotiveerd om de ergotherapie ook buiten de eigen beroepsgroep uit te dragen. Dit door mijn werk goed te doen, congressen te bezoeken, lezingen te geven en artikelen te schrijven.

Mijn neven activiteiten waren en zijn o.a.:

  • 1981 – heden Actief betrokken bij de NVE en EN in verschillende commissies, bestuur en als adviseur.
  • 2018 – heden voorzitter van Rijvereniging de Hazelaar, een rijvereniging, waar mensen met en zonder beperkingen kunnen paardrijden met als hoofddoel integratie.
  • 2017 – heden lid van de werkgroep Herstel Gerichte Dienstverleners van De Letselschade Raad.
  • 1992 – 2000 voorzitster van de Stichting Handicap en Samenleving. Reizende tentoonstelling gericht op kinderen van ca 9. jaar. Doel: begrip kweken wat het betekent om lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen te hebben.
  • 1988 – 1991 ergotherapeut-vrijwilliger in Zambia Afrika en actief voor de Wereld Federatie voor Ergotherapeuten (WFOT).
  • 1982 – 1988 WFOT vertegenwoordiger voor de Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie (NVE), lid van de Internationale Betrekkingen Commissie van de WFOT. COTEC de Europese organisatie voor Ergotherapie mede opgezet in 1986.
  • 1984 – 1988 bestuurslid van de NVE, als WFOT vertegenwoordiger.
  • 1976 – 1988 Stichting Pony en Paardrijden voor Gehandicapten in Rotterdam opgezet en meegewerkt als vrijwilliger. Dit is nu Rijvereniging de Hazelaar.