Fokus – vrijheid en gewoon wonen met een beperking

Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking of handicap. Fokus maakt het mogelijk.

ADL-assistentie

Fokus verleent assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), 24 uur per dag, 7 dagen per week. De assistentie van Fokus is een samenhangend pakket. Naast persoonlijke verzorging worden ook verpleegtechnische handelingen en hand- en spandiensten verricht. De cliënt bepaalt wat er moet gebeuren, wanneer en hoe. Dat is het bijzondere van Fokus: de cliënt heeft zelf de regie in handen!

Fokuswoning

Fokus is actief in heel Nederland. Er zijn ongeveer 1400 Fokuswoningen in bijna honderd Fokusprojecten. Een Fokuscliënt woont in een volledig aangepaste, gelijkvloerse woning. De Fokuswoningen liggen verspreid in een woonwijk of appartementengebouw en zijn van buiten niet als Fokuswoning herkenbaar. Er zijn diverse Fokuswoningen, bijvoorbeeld een eengezinswoning of een woning in een appartementencomplex. De woningen hebben meestal drie of vier kamers, zodat cliënten er ook met partner, gezin of een huisdier kunnen wonen.

ADL-eenheid

Alle woningen zijn via een alarm-intercomsysteem rechtstreeks verbonden met een hulppost, de ADL-eenheid. De ADL-eenheid ligt in de directe nabijheid. De assistentie is dus altijd in de buurt! In iedere ADL-eenheid is een hoog-laagbad met tillift aanwezig, waar cliënten gebruik van kunnen maken.

Check voor meer informatie onze website: www.fokuswonen.nl