Geaccrediteerde cursus Zitoplossingen

Met een ervaren ergotherapeut bieden wij kosteloos de geaccrediteerde cursus ‘Zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoel’ aan.

Geaccrediteerde cursus over zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoel
In samenwerking met een ervaren ergotherapeut bieden wij de cursus ‘Zitoplossingen en aan functiebeperking aangepaste stoel’ aan. Deze nascholing is speciaal bedoeld voor ergotherapeuten. De eendaagse cursus is kosteloos en geaccrediteerd met 5 punten van de Stichting ADAP.

Tijdens de nascholing ontvang je informatie over (het signaleren van) zitproblemen en over zitoplossingen voor cliënten die specifieke ondersteuning nodig hebben. Er wordt nader ingezoomd op aan functiebeperking aangepaste stoelen. Hierbij komt ook wet- en regelgeving aan bod, evenals het vergoedingentraject bij zorgverzekeraars.

Reacties van cursisten

We hebben al veel ergotherapeuten op onze cursuslocaties mogen ontvangen. Een aantal reacties die we achteraf ontvingen:

 • “Ik vond de cursus heel erg leerzaam en ik zal nu vol vertrouwen een aanvraag doen.” (Shelly)
 • “Alles is goed aan bod gekomen. Er werd veel verteld door de cursusleiders en er was veel ruimte voor vragen waardoor alles goed besproken is.” (Amber)
 • “Ik vond de cursus helder en bruikbaar. Nogmaals dank!” (Anke)

Data en locaties

De cursusdag begint om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) en we ronden om ongeveer 16.00 uur af. Uiteraard is de lunch inbegrepen.

Inhoud cursus

Tijdens de nascholing komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Definitie van een goede zithouding.
 • Herkennen van zitproblemen (waaronder decubitus) en de mogelijk oorzaken hiervan.
 • Welke zitoplossingen zijn er voor welke zitproblemen.
 • Het zelf instellen van maatmogelijkheden van een aan functiebeperking aangepaste stoel (incl. eventuele AD-materialen).
 • Wet- en regelgeving omtrent de vergoeding van een aan functiebeperking aangepaste stoel.
 • De aanvraagprocedures bij de zorgverzekeraars.
 • Het bespreken van (door de deelnemers ingebrachte) casussen.
 • Het omgaan met de verwachtingen van cliënten.

Door wie

Deze cursus wordt kosteloos aangeboden door Wellco, producent van zorgstoelen. De cursus wordt gegeven door ergotherapeut Carla Duiveman, met ondersteuning van een adviseur/accountmanager van Wellco. Carla is werkzaam als eerstelijns ergotherapeut en praktijkhouder van Ergotherapie Troost.

Geen kosten

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Annuleren kan tot 14 dagen voor de cursusdag.

Aanmelden en informatie

Informatie over aanmelden vind je op de speciale ergotherapeuten-pagina van onze website: www.fitform.nl/ergotherapeuten. Hier staat allerlei informatie over zitoplossingen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief, door een mail te sturen naar info@wellco.nl.