Toiletoplossingen van Toilet Op Maat (TOM)

Toilet Op Maat (TOM) is dé specialist op het gebied van toiletoplossingen voor mensen met een fysieke beperking. Wij adviseren, installeren, doen aanpassingen en verlenen de nazorg en service.
Door onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van toiletvoorzieningen kunnen wij deskundig advies geven én maatwerk leveren voor een spoel/föhn, zorgtoilet en toiletlift. Wij denken met onze opdrachtgever mee en kijken samen naar een passende oplossing voor de zorgbehoefte van de cliënt. Onze adviseur kan samen met de ergotherapeut de cliënt bezoeken voor een passing en indien nodig een proefplaatsing verzorgen.

TOM Spoel/föhn

Een spoel/föhn (ook wel douche/föhn of doucheWC) is een toiletzitting met onderdouche en föhn in één. Hierbij wordt het onderlichaam met water gereinigd en daarna door een föhn met warme lucht droog geblazen. Toilet Op Maat heeft verschillende soorten spoel/föhns in het assortiment zoals de TOM CareBidet+, TOM WashAir 400 en 500, USPA, Geberit Mera+ en Tuma+. Een spoel/föhn kan in de meeste gevallen worden gecombineerd met een toiletlift.

TOM Closomat+ (zorgtoilet)

De TOM Closomat+ is een zorgtoilet en aan te passen aan elke gebruiker. Het is een complete closetcombinatie met een douche/föhn installatie die uitermate geschikt is voor thuissituaties maar ook voor het gebruik in een instelling, revalidatiekliniek, ziekenhuis of in een openbaar aangepast toilet. Het zorgtoilet kan tevens worden gecombineerd met een toiletlift of douchestoel. Toilet Op Maat importeert de Closomat+ en zorgt voor een passend advies en goede service.

TOM Toiletlift

De TOM toiletlift kan op vrijwel ieder toilet worden geplaatst en kan tevens gecombineerd worden met een spoel/föhn. De TOM Toiletlift is geschikt voor mensen die nog een sta-functie hebben, maar moeite hebben om zelfstandig op te staan en te gaan zitten. Een toiletlift is ook een oplossing als opstaan of zitten veel kracht kost of als dit niet veilig kan zoals bij een probleem met de balans. De toiletlift is voorzien van twee armsteunen en is eenvoudig te bedienen. Afhankelijk van de beperkingen is de toiletlift in een diagonale (sta-op) en verticale uitvoering verkrijgbaar.

Douchestoel combineren met spoel/föhn

Als de spoel/föhn overrijdbaar is, hoeft men geen extra transfers te maken. Op die manier kan met de douchestoel het toilet worden gebruikt. Omdat het aantal transfers wordt verminderd, verlaag je het risico dat er tijdens een transfer iets misgaat. Daarbij wordt de zelfstandigheid van de gebruiker vergroot en de eventuele mantelzorger wordt ontlast.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Toilet Op Maat via telefoon 085-1301959 of e-mail info@toiletopmaat.nl.
Op www.toiletopmaat.nl vindt u meer informatie over toiletoplossingen.