Kinderergotherapie

Profiel Kinderergotherapie

Kinderergotherapie is een erkende specialisatie binnen ergotherapie. Er is een beroepsprofiel ontwikkeld om tot een beschermde en erkende specialisatie te komen. In het profiel staat beschreven in welk opzicht de kinderergotherapeut afwijkt van de beroepspraktijk van de generalistische ergotherapeut.

Bij kinderergotherapie ligt de nadruk op:

  • het systeem van het kind: zoals ouders, het gezin, familie, vriendjes, onderwijzers en andere personen die betrokken zijn bij het kind;

  • de ontwikkeling en het leren. Opvoed- en onderwijskundige kennis en vaardigheden zijn van belang bij de uitoefening van het beroep ergotherapie met kinderen.

 

Meer informatie

Bekijk de samenvatting-boek-profiel-specialisatie-kinderergotherapeut.

Het complete profiel van de kinderergotherapeut is uitgegeven als boek. Het boek is bedoeld voor:

  • ergotherapeuten;
  • opleidingen ergotherapie;
  • studenten ergotherapie;
  • professionals die hun ergotherapeutische expertise inzetten voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

 

Boek bestellen

Je kunt het boek Profiel specialisatie kinderergotherapie bestellen bij Ergotherapie Nederland. Stuur een mail naar EN@ergotherapie.nl.
Kosten zijn:

  • € 25 voor leden
  • € 30 voor niet-leden

 

Adviesraad Kind & Jeugd

De Adviesraad Kind & Jeugd van Ergotherapie Nederland zet zich in voor een sterke positie van de specialisatie Kinderergotherapie. De adviesraad maakt de specifieke waarde van de Kinderergotherapie duidelijk en helpt de kinderergotherapeut een stevige positie in te nemen in het werkveld. Zij stimuleert wetenschappelijk onderzoek en richtlijnontwikkeling. En zij bevordert de deskundigheid van de individuele kinderergotherapeut door het ontwikkelen van scholing.

 

Criteria specialisatie Kinderergotherapie

Ben je geregistreerd als Specialist Kinderergotherapeut dan mag je dit sublogo gebruiken voor jouw persoonlijke profilering. Het logo is op te vragen bij Ergotherapie Nederland: EN@ergotherapie.nl

Bekijk ook de informatie van het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Scholing Kinderergotherapie

Voor de doelgroep Kind & Jeugd zijn diverse scholingen beschikbaar via de Ergo Academie. Bekijk hier het aanbod. Staat de door jou gewenste scholing (nog) niet op de website? Dan kan het zijn dat de nieuwe data (nog) niet bekend zijn. Stuur dan een mail voor meer informatie naar: ergoacademie@ergotherapie.nl.

 

Informatie Kinderergotherapie voor de cliënt

Er is cliëntinformatie beschikbaar op de website van Ergotherapie Nederland. Hier kun je cliënten naar verwijzen bij vragen.

 

Richtlijnen en handreikingen

Er zijn diverse ergotherapie richtlijnen rondom de behandeling van kinderen. Deze richtlijnen vind je in ons totaaloverzicht: actuele overzicht van richtlijnen.