Ergotherapie na Corona

Door: Ergotherapie Nederland

Sommige mensen houden na corona (ernstige) klachten. Soms zijn die meteen zichtbaar, zoals het verlies van kracht of longproblemen. Andere klachten zijn niet meteen zichtbaar, zoals snel moe zijn of problemen hebben met het geheugen of concentratie.

Moeite met dagelijkse activiteiten na Corona

Als je merkt dat het lastig is om dagelijkse activiteiten (weer) op te pakken, dan kan ergotherapie helpen. Bijvoorbeeld als je het lastig vindt om je boodschappen te doen, aan het werk te gaan of deel te nemen aan het verkeer.

Tips en oefeningen na Corona

Bekijk hier de tips en oefeningen van ergotherapeuten, om je te helpen herstellen van corona.

Ook voor mantelzorgers

Ben je mantelzorger van iemand die corona heeft (gehad)? Dan ben jij een belangrijke schakel in het herstel. Ergotherapie kan ook jou helpen, wanneer je merkt dat de zorg je (te) veel moeite kost. Zodat jij op jouw beurt weer goed voor de ander kunt blijven zorgen.

Recht op ergotherapie vanuit de basisverzekering

Ergotherapie is onderdeel van de paramedische herstelzorg na corona. Je kunt een verwijzing krijgen voor ergotherapie via de huisarts of een medisch specialist. Hiermee heb je recht op 10 uur ergotherapie in een halfjaar tijd. Aan deze herstelzorg zijn regels verbonden. Je ergotherapeut kan je vertellen welke regels voor jou gelden.

Ervaringsverhalen

Wil je meer weten over wat een ergotherapeut voor jou kan betekenen na corona? Lees dan de ervaringsverhalen van Loïs (27 jaar) en Jacob (57 jaar). Zij werken samen met een ergotherapeut aan hun herstel van corona.