Werken en wonen in het buitenland als ergotherapeut

Dat ergotherapeuten grenzen verleggen wordt ook zichtbaar in de verhalen die de commissie Internationale Betrekkingen verzamelt en publiceert op onze website. Nederlandse ergotherapeuten delen vanuit de hele wereld hun stage- en werkervaringen betreffende wonen en werken in het buitenland.

Aan bod komt andere:

  • Het proces van een stage of baan vinden in het buitenland
  • De diploma erkenning;
  • Verschillen in cultuur en in de uitoefening van ergotherapie
  • Huisvesting, sociale contacten, omgang met collega’s
  • Positieve ervaringen, uitdagingen, tips & tricks

Hebben mensen hun hart verloren aan het buitenland of keren ze terug naar Nederland? Ga mee op reis vanuit huis, geniet mee met de persoonlijke reisverhalen van onze collega’s.

Lees de ervaringen van:

Hierbij ook een greep uit de foto’s van bovenstaande ergotherapeuten in het buitenland.

Vlnr: Iris Hooijer afstudeerstage Kaapverdië, Mariëlle Oirschot werken in Zwitserland, Max van Drongelen werken op Bonaire. 

Wil je ook jouw verhaal delen? Wij zijn geïnteresseerd in zowel stage-ervaringen als in werkervaringen. Mail dan naar ib@ergotherapie.nl en wij nemen dan contact met je op.

Bekijk ook onze informatie die wij geven over werken, studeren en stage lopen in het buitenland. Het zijn handige tips die jou in je zoektocht kunnen helpen. Er is informatie te vinden over werken, studeren en stage lopen in het buitenland. De tekst is geschreven in de vorm van tips en vragen. De Commissie Internationale Betrekkingen heeft haar best gedaan om ergotherapeuten die de wens hebben om naar het buitenland te gaan een stapje op weg te helpen.