Gepubliceerd op 11-10-18 | Categorie: Nieuws

Wereld Ergotherapie Dag, 27 oktober 2018

Op zaterdag 27 oktober is het weer Wereld Ergotherapie Dag (WED18). Deze dag is een initiatief van de WFOT (World Federation of Occupational Therapists). Zij nodigen alle ergotherapeuten uit om op die dag het vak ergotherapie bij het brede publiek onder de aandacht te brengen. 

Dit jaar is het thema “thuis in zorg en Welzijn”. Dit is tevens het thema van het jaarcongres op 22 maart 2019.

Waarom dit thema?
Ergotherapie in Nederland verbreedt zich in toenemende mate. Ergotherapie is bij uitstek de discipline die zich thuis voelt in zowel zorg als welzijn. Dit biedt kansen voor het vak en de dienstverlening.

Wat gaan we doen?
In de week van Wereld Ergotherapie Dag (vanaf maandag 23 oktober) zullen we op onze website en socialmediakanalen het thema Thuis in zorg en Welzijn in de breedste zin aandacht geven: we vragen ergotherapeuten in Nederland om hun cliënten te laten vertellen over hun ervaringen met ergotherapie.
Richting stakeholders (zorgverzekeraars, VWS, media, andere paramedische beroepsgroepen) gaat er een persbericht uit met relevante links en fotomateriaal.

Doet u ook mee?
Bent u ook al in volle voorbereiding van Wereld Ergotherapie Dag? Laat het ons weten! Alle foto”s en verslagen van acties lokaal en regionaal delen we met alle plezier via onze Facebookpagina. Bijdragen kunt u sturen naar en@ergotherapie.nl  o.v.v. uw naam/werkplek en eventueel relevante informatie.
Plaatst u zelf ook berichten op socialmedia over uw activiteit/actie? Gebruik dan de hashtag #WOTDay #WED18.
Volg, like en deel ons op FacebookTwitter en LinkedIn.

Inspiratie voor acties op #WED18

Op vele manieren kunnen we ons vak onder de aandacht brengen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Plak een groot vel op de deur van uw praktijk of ergotherapieruimte en vraag cliënten naar hun ervaringen.
  • Vertel over een cursus, het laatste nieuws of een workshop die u gaat volgen.
  • Beschrijf wat u leert van cliënten.
  • Kinderen kunnen treffende tekeningen maken. Maak daar gebruik van!
  • Verzamel de week ervoor reacties van cliënten en deel ze (anoniem) op socialmedia.
  • Drink ergotherapeutische thee door de labels van theezakjes het logo van WED18 te geven. Leg de theezakjes bij de thee en koffieautomaten in uw organisatie. Serveer er eventueel nog koekjes bij.
  • Bak met de handfunctietrainingsgroep een cake, steek een vlaggetje met #WED18 in de plakjes cake en trakteer op de verpleegafdeling.
  • Vraag andere disciplines om ergotherapie in 1 zin te beschrijven. De beste wint een taart, die jullie in de koffiepauze met z”n allen opeten.
  • Versier de ergotherapieruimte feestelijk en hang een poster op de deur.

Promotiemateriaal is te vinden op de WFOT website. Het thema van de WFOT dit jaar is “Celebrating our global community’. Klik hier voor promotiemateriaal en filter op “World OT Day”. Daar vindt u posters, logo”s etc.

Let’s celebrate our global community!

 

Tags:Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑