Gepubliceerd op 03-07-19 | Categorie: Nieuws

Ergotherapeuten voeren actie!

Vandaag, 3 juli, wordt er actie gevoerd door verschillende paramedische disciplines (oefentherapie, logopedie, diëtetiek, fysiotherapie en ergotherapie). Georganiseerd door de Actiegroep Paramedie vragen paramedici aandacht voor de positie van de eerstelijns zorgverleners. Het gaat om  het duurzaam kunnen leveren van de Juiste Zorg Op de Juiste Plek, paramedici spelen hierin een grote rol. Zij leveren zorg dichtbij huis tegen lage kosten.

Het is in de ogen van de actievoerders noodzakelijk dat er kritisch gekeken wordt naar de omstandigheden waaronder de zorgverleners hun zorg moeten leveren. Zij ervaren veel werkdruk en te weinig waardering (lees: te lage tarieven). Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van en voor de ergotherapeuten herkent de zorgen van de actievoerders. Ergotherapie Nederland is op bestuurlijk niveau, samen met de andere beroepsverenigingen, hard aan de slag met deze vraagstukken.

De actie gaat vooraf aan het Algemeen Overleg eerstelijnszorg dat vandaag wordt gehouden. Tweede Kamerleden en m.n. de leden van de Vaste Commissie volksgezondheid zijn uitgenodigd de manifestatie bij te wonen. Zij krijgen een brief van de actievoerders overhandigd met daarin onderbouwd de problematiek.

Tags: , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑


Terug naar boven ↑